UFD-Nyheder-Finans

Mybanker puster til konkurrencen om velhaverkunder
Der bliver flere og flere private banking-kunder, og de er attraktive for bankerne.
EU’s regeringschefer skal torsdag eller fredag tage stilling til en brexit-aftale, som onsdag aften endnu ikke var på plads. Samtidig forhandler Boris Johnson med de britiske fronter.
Professorer er havnet i en strid om Danmarks største pensionkasse.
Ifølge nye beregninger risikerer dansk EU-medlemskab at blive 5 mia. kr. dyrere om året. Statsministeren kæmper imod budgetforslag.
Volvo Car har præsenteret sin første eldrevne bil, der kan lades op til 80 procent på 40 minutter.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl kalder EU-alliance en »rodebutik«. En ekspert kalder kritik for den mest alvorlige af sin art.
Odense Kommune efterlyser handling fra Christiansborg på kviklånsmarkedet.
Volvo har onsdag aften dansk tid lanceret sin første fuldt eldrevne bil i Los Angeles.
Det er generationen født i 1940'erne, som dominerer Demokraternes kapløb, men det er usikkert, om de kan trække unge vælgere af huse i præsidentvalget næste år.
Hvis virksomheder vil skabe værdi for aktionærerne via opkøb, er det en god idé at købe op, når den generelle økonomi oplever afmatning eller recession. Det er nemlig her, de mest succesfulde opkøb bliver gennemført.
Ny undersøgelse viser, at banker og erhvervsliv har mistet tillid i befolkningen som følge af sager om hvidvask og skattely. Derimod har revisorerne lært af de sager, der ramte branchen under finanskrisen, men der er ingen hurtige genveje til at vinde tabt tillid tilbage.
En depression kan koste mange gode arbejdsår, viser en ny undersøgelse.
Oktober er blevet ny højsæson for turistattraktionerne i Danmark.
Det britiske tv-netværk Sky News har lanceret en ny tv-kanal, hvor nyhedsfladen er ryddet for brexit.
Både den svenske og den norske krone er meget billige for tiden.
Gå langt uden om PrivatBanken, hvis du skal låne penge, lyder advarslen.
46-årig dansk-pakistaner menes at stå bag kunstig fakturacentral.
Også sild, rødspætte og brisling er omfattet af aftale om fiskekvoter.
Peder Holk Nielsen skal fra næste år have nyt job - han stopper som topchef i Novozymes.
Peder Holk Nielsen fratræder sin stilling i begyndelsen af 2020.
Simon Kollerup får kritik for sit svar om ligestilling for psykisk syge.
De tre amerikanere Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer hændres med Nobelprisen i økonomi for deres arbejde med at bekæmpe fattigdom.
Usikkerheden om afkast på pensioner har aldrig været større. Rådet for Pensionsprognoser sænker forventningerne.
Stigende udgifter til at bekæmpe hvidvask og lave renter gør, at Danske Bank ikke ansætter nye folk.
Der er økonomisk uro flere steder og risiko for recession, lyder det fra ingredienskoncernen Chr. Hansen.
Tryg købte i 2018 Alka. Det har styrket selskabets position som størst på forsikring i Danmark.
Små og mellemstore virksomheder får økonomisk hjælp til at forberede sig på Storbritanniens exit fra EU.
Den danske eksport steg i august, og de første otte måneder af året ligger den 7 procent højere end sidste år.
De svækkede globale udsigter til vækst har indtil videre haft begrænset virkning på dansk økonomi, skriver de økonomiske vismænd i deres efterårsrapport.
B&O’s fyrede direktør, Henrik Clausen, afløses af Kristian Teär, en forholdsvis ukendt direktør fra Logitech. B&O er i dyb krise, siger erhvervskommentator, Leif Beck Fallesen
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Hvis du går ned i banken efter 100 norske kroner, skal du i dag blot af med 73,62 danske kroner. Og det er rekordbilligt. Målt på lukkekursen er det den laveste kurs over for danske kro ...
Bank of America er onsdag kommet med regnskab for årets tredje kvartal, der overordnet set var bedre end ventet. Bankens justerede indtjening blev 75 cent per aktie, hvilket var mere en ...
Kronen handler onsdag over 7,4712 kroner per euro. Det er den laveste kurs, Danmarks valuta har ligget i på en handelsdag valuta siden kronekrisen i 2015, og kun anden gang siden den europæiske valuta ...
Finanstilsynet godkender sammenlægningen af Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse, og de to banker fortsætter nu som én under førstnævnte navn. Det skriver Sparekassen Vends ...
Der kan være en idé i at bruge resten af efterårsferien på en kort tur til enten Norge eller Sverige. Lige nu ligger både den norske og svenske krone nemlig i det laveste niveau over f ...
Danske Bank er allerede polstret godt til at absorbere hvidvaskbøder, og bankens kapitalbuffer kan blive hele 60 pct. større, når Finanstilsynets krav om, at banken skal lægge ekstra 10 mia. kr. til s ...
Tilgår du via en app så klik her ...
Den tyske regering planlægger at levere et balanceret budget, i henhold til de tyske regler, som ikke øger landets gæld, men regeringen er parat til at benytte sig af alle finanspolitiske muligheder f ...
Mary Daly, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i San Francisco, vurderer, at USA's økonomi vokser støt, men på sigt vil problemer med strukturerne i arbejdsmarkedet udfordre væksttem ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så følg dette link. ...
Hvis du tilgår via en app så klik her ...
Hvis du tilgår via en app så klik her ...
Pensionsbranchen har i årtier brugt sikre obligationer til at styre risikoen i din pension, men først styrtdykkede renten, og så overtog danskerne selv risikoen på deres pensioner via markedsrenteprod ...