UFD-Livsstil-Mad-8

Fænomenal opskrift på svinemørbrad med bacon tilberedt i ovnen, til det bliver saftigt og lækkert. Den skønne hvidløgsmarinade giver en ekstra god smag.
Rigtig lækker kartoffelsalat med spidskål og gulerødder, der tilføjer et herligt sprødt element. Creme fraiche sørger for en lækker cremet salat, der får et lille pift fra forårsløg.
Denne lækre lasagne med kylling er ikke bare nem at lave, den smager også helt forrygende, og er et garanteret hit hos både store og små.
De lækreste krydrede hakkebøffer i ovn med ost, kartofler og grøntsager samt tomatsauce, der binder det hele sammen. En super nemt hverdagsret proppet med smag.
Super nem og lækker opskrift på one pot pasta med oksefars og pikantost, der giver en dejligt cremet konsistens. Derudover sørger skønne grøntsager for masser af smag til den hurtige pastaret.
Det her er intet mindre end en fænomenal ovnret: Saftigt farsbrød i fad på en bund af kartofler, grøntsager og fløde. Nemt og virkelig lækkert.

UFD-Livsstil-Mad

Hvis du har en rest bulgur eller linser i overskud, kan de snildt omdannes til lækre frikadeller.
Vin: Det var bagende hedt, da jeg en eftermiddag i slutningen af juni stod i en skrånende vinmark ved vingården Santa Catarina i Grazzano Badoglio små 10 kilometer nordøst for Asti i Piemonte. Der var…
Neleman Nucli White 2018 15-08-2019 00:00
Delikat og frugtig duft med masser af moden og sødmefuld honningmelon, gul blomme og lidt papaja. Fokuseret og fint syrefrisk struktur med et let medicinsk præg i afslutningen.
Skøn og elegant, frugtig og parfumeret duft med brombær- og kirsebærmarmelade og lidt varme og søde krydderier. Ekstremt saftig og velskabt struktur.
Lidt reduktivt og stenet præg i duften med en bagvedliggende gul æble- og blommefrugt med et diskret integreret og delikat fadpræg.
Hak og bland
Lav det
Chokolademoussen er en lille koncentreret chokoladedessert og en af de lækreste opstrammere, jeg ved. Mørk chokolade, intens som et smeltende guldkorn på tungen. Læs med her i kogeskolens kapitel 8.
Min Proteinbar 15-10-2019 15:18
Blend, bland, frys
Bananpandekage m. Mysli 15-10-2019 10:43
Mix det hele i en foodprocessor og steg på panden i kager af ti-12 cm i dia
Uden fuldkornsmel
Efterårsmørket er ved at sænke sig over Nyborg. Det mørkeblå Storebælt skvulper stilfærdigt mod stranden, og en lille stime af små ål piler afsted nede under den spinkle badebro, hvor jeg står og betr ...
Med en dåse sardiner af ordentlig kvalitet i skabet kan du skabe smagen af Sydeuropa med enkle midler. De små fisk klæder også det danske rugbrød.
Forskere fra McGill University i Montreal har fundet særdeles høje niveauer af mikro- og nanoplast i teposer. De efterlyser mere forskning på området. Indlægget Teposer kan være fyldt med mikroplast blev vist første gang på MadforLivet.com.
Vores tanker, tro og overbevisninger påvirker vores fysiske krop, og jo før disse aspekter inddrages i behandlingen af sygdomme i Danmark, jo bedre, for vi besidder enorme ressourcer, der kan hjælpe os - helt uden bivirkninger. Indlægget Kan Hjerne og Tro Helbrede? blev vist første gang på MadforLivet.com.
Med hjælp fra otte kokke, kogebogsforfattere og madeksperter har Politiken samlet opskrifter på mere klimavenlige madpakker, der lægger vægt på mere grønt og mindre madspild.
Pizza er genial frokostmad. De fleste børn elsker pizza, og samtidig kan man i grove træk bruge det meste som fyld, selv om man ikke skal sige det til en italiener. Brug opskriften her som inspiration, men kig i køleskabet, og brug, hvad der findes på hylderne. En rest svampe, et par oliven, bagte grøntsager eller en rest kødstrimler kan alle sammen fungere på en pizzabund med lidt creme fraiche og ost eller med skiver af tomat (i sommer og sensommeren, hvor man kan få danske tomater).
Fakta om sellerijuice 05-10-2019 17:16
Selleri juice har været genstand for stor opmærksomhed på det seneste. Selleri juice anprises som en veritabel sundhedsbombe, der kan bekæmpe stort set alle lidelser, og jeg har derfor sat mig for at kigge nærmere på, hvad videnskaben egentlig siger om selleri juice og de potentielle sundhedsfordele, der kan ligge i at drikke selleri juice. Indlægget Fakta om sellerijuice blev vist første gang på MadforLivet.com.
Forbyd Roundup og glyphosat! Flere og flere lande forbyder nu glyphosat, aktivstoffet i Roundup, fordi det er under stærk mistanke for at være kræftfremkaldende. Østrig valgte for nylig at … Læs mere → Indlægget Fokus på Roundup og glyphosat blev vist første gang på MadforLivet.com.
Æg har igennem en årrække været dømt ude, hvis du havde forhøjede kolesteroltal. Disse mangeårige anbefalinger har været baseret på en formodning om, at kolesterolet i æggene ville øge kolesterolet i blodet. Det viser undersøgelser helt tilbage fra 1993 og 2004, at det gør de ikke. Indlægget Den spegede sag om æg og kolesterol blev vist første gang på MadforLivet.com.
Whisky: - Nej, vi har faktisk ikke været fulde undervejs! Vi skulle jo køre hjem, hver gang vi var af sted. Ordene falder med eftertryk og et smil, da vi møder Per Gren og Per Gregersen. Og det er da …
Jeg ved, hvordan den perfekte sauce bearnaise smager, men ikke hvad det er, som ophøjer et stykke sushi til verdensklasse. Ikke fordi jeg ikke kender til sushi - jeg har spist det i mange år, og besøg ...
Kokken Kamilla Seidler har lagt Bolivias gadebørn bag sig og åbner nu kulinarisk hus på Christianshavns Vold, hvor der bliver plads til alle - gourmeter, børn, lokale kræfter og folk på kanten ...
Da jeg først var trådt ned i den lille kælderforretning i Københavns Grønnegade, gik der ikke lang tid, før jeg forlod den igen med en æske fuld af eclairs, de aflange vandbakkelselignende kager med c ...
Ringe: Det er ret præcist et år siden, at Aluwind meldte ud, at man lukkede ned i Ringe og i stedet flyttede produktionen af dele til vindmøller ud af landet. I kølvandet på den beslutning blev bygnin…
Mosel. Gråhårede turister, dovne flodbåde og solglimt i grønne vinglas. Et besøg langs den smukke flodstrækning op gennem Tyskland bekræfter i en vis grad fordommene, men også ved Mosel bevæger tiden …
Som ung kokkeelev drømte jeg om at spise på restaurant Tour d'Argent i Paris, men det ville koste flere månedslønninger, og selvom jeg i 1980'erne fik bedre råd, forblev det en drøm. Fr ...
Neleman Nucli Red 2018 15-08-2019 00:00
Er du god til at skrive? Interesserer du dig for vin? Så har du nu mulighed for at blive en del af Winelab.dk, som er et af Danmarks mest læste, uafhængige netmedier om vin.
Frisk og elegant duft af grønne æbler og pærer med lidt kalket mineralitet i kanten i en balanceret struktur. Smagen følger med i samme harmoniske udtryk.
Lørdag den 11. maj var der inviteret til Pinot-party, da Winemarket Goes Pinot havde samlet 20 vinhandlere og hele Pinot-familien til stor vinsmagning i Aarhus.
Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Pinot. Over 350 vine fra Pinot-familien er åbne til smagning hos 20 vinhandlere den 11. maj i Aarhus.
Selvom Australien opfattes som ‘New World’ rent vinmæssigt, så var vinproduktionen godt i gang i flere områder allerede for over 150 år siden.
Med nu 206 bryggerier lanceres der øl som aldrig før. I rekordåret 2018 kom der hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye […]
Jonas Tofterup er, som Winelab.dk kunne breake i fredags, den første dansker, der har gennemført vinverdenens hårdeste vinuddannelse, ‘Masters of Wine’.
Med 206 er der rekordmange bryggerier i nyere tid i Danmark, viser Beerticker analyse for Bryggeriforeningen. Ved årtusindskiftet var der blot 12 bryggerier i Danmark. Men fra 2003 steg lysten til at brygge øl gevaldigt, således at der ved udgangen af 2008 fandtes 114 danske bryggerier. Derpå satte finanskrisen en dæmper på foretagsomheden, indtil det […]
Svits bacon i en gryde, til det er næsten sprødt, hæld herefter ...
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en ...
Danske bryggerier satser på nydelse frem for beruselse – mere drikkevenlige øl vinder frem. Den gennemsnitlige alkoholprocent på nye øl fra danske bryggerier er faldet markant de seneste fire år. Det viser en analyse, som Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen. Baseret på Beertickers årlige liste over nye danske øl. I 2017 satte bryggerierne rekord med […]
Rekordmange øl blev lanceret i Storkøbenhavn, på Sjælland og i det meste af Jylland i 2017. Over halvdelen af alle nye øl kom fra Hovedstadsområdet. Det går kun én vej for antallet af nye øl i Danmark – og det er opad. Det blev til en rekord i 2017 med 1.622 nye danske øl. Sammen […]
Aldrig før er der åbnet så mange nye bryggerier på et år – nu er der 197. For fjerde år i træk kom der over 1.000 nye øl. I rekordåret 2017 kom der hele 1.622 nye øl på markedet i Danmark i 2017 – altså i gennemsnit næsten 4½ øl hver dag. Det fremgår af […]
Blend nødderne til mel.Tænd ovnen på 150º C.
Skræl kartoflerne, og kog dem i ca. 20-25 min., til de er møre. 
Brændende kærlighed 21-08-2016 12:15
Kartoflerne skrælles og koges i vand uden salt ca. 20-25 minutter (til de er så ...
Æblemost - fra æble til most
Pulled pork - røget på grill
Køerne dansede - Økodag 2013
Varme hveder - Store bededag
Fastelavnsboller - flere varianter
Mørbradgryde 03-05-2008 13:38
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i ...
Brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber. Skyl ...
Boller i karry 18-03-2007 20:13
Kom vand i en gryde, tilsæt lidt salt, og bring det i kog.
Chili con carne 13-02-2007 20:26
Pil og hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, ...
Svensk pølseret 26-10-2006 20:52
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca.  2x1 cm. Kog kartoflerne til de er ...